Geschiedenis van onze praktijk – Huisartsenpraktijk Ugchelse Kei – Ugchelen
Header afbeelding
Bogaardslaan 56 7339 AH Ugchelen Tel:055-5331510

Geschiedenis van onze praktijk

Dokter G.P. Duuring was de eerste huisarts werkzaam in Ugchelen. Hij liet het praktijkpand met apotheek in 1938 bouwen. Een jaar later kwam op zijn verzoek de diacones Zr. P. Klijnstra naar Ugchelen , “zuster Pietje”,  voor de wijk- en kraamverpleging. Beiden hebben veel voor de Ugchelse bevolking betekend. In 1942 werd dokter Duuring gefusilleerd. Na zijn overlijden nam dokter F. Piekema de praktijk over. Net als zijn voorganger was ook deze arts bijzonder gezien bij de Ugchelse bevolking. Drie bijzondere mensen naar wie later een Ugchelse straat werd vernoemd; G.P. Duuringlaan, Dokter Piekemalaan en Zuster Klijnstralaan. Lees meer over dokter Duuring en het monument “de Ugchelse Kei”.

Na het vertrek van dokter Piekema kwam dokter T. Van Blommestein, die de praktijk een paar jaar samen met dokter K. Crucq voortzette. Deze huisartsen gingen later zelfstandig verder. De apotheek werd daarna een zelfstandige vestiging in Ugchelen.

In 1988 werd dokter Van Blommestein opgevolgd door dokter F.A.Th. Van der Heijden. Van 2007 t/m oktober 2013 was dokter I. Gebbink-Hollestelle als HIDHA (huisarts in dienst van een huisarts) werkzaam voor dokter Van der Heijden. Op 1 oktober 2013 werd dokter C.J. Haverkamp werkzaam als waarnemend huisarts in de praktijk. Met ingang van 1 januari 2014 associëerden dokter Van der Heijden en dokter Haverkamp zich met elkaar. Zij gingen samen verder als maatschap Ugchelse Kei.

1 januari 2018 was dokter Van der Heijden 30 jaar huisarts in Ugchelen. Een mijlpaal en voor hem een moment om zijn functie over te dragen en van zijn pensioen te gaan genieten. Dokter Haverkamp zette de praktijk eerst alleen voort en vanaf 2019 samen met dokter T. Mons.


Dokter F.A.Th. van der Heijden

 

Dokter Van der Heijden geniet sinds 1 januari 2018 van zijn pensioen. Op onderstaande foto stelt hij het huidige huisartsenteam van Huisartsenpraktijk Ugchelse Kei aan u voor:

C.J. Haverkamp, T. Mons, F.A.Th. van der Heijden