Herhaalrecepten – Huisartsenpraktijk Ugchelse Kei – Ugchelen
Header afbeelding
Bogaardslaan 56 7339 AH Ugchelen Tel:055-5331510

Herhaalrecepten

Herhaalrecepten zijn recepten voor medicijnen die u voor een langere periode moet gebruiken, bijvoorbeeld bij een chronische aandoening. De huisarts schrijft het eerste recept altijd zelf uit. Recepten worden meestal direct digitaal naar de apotheek verstuurd. De herhalingen kunt u op de volgende manier bestellen:

1. Via deze website. Maak hiervoor uw account aan op ons patiëntenportaal

2. Telefonisch via ons keuzemenu; optie 2
24 uur per dag/7 dagen per week kunt u recepten op deze lijn inspreken. U krijgt een meldtekst te horen waar we vragen om het volgende duidelijk in te spreken:

  • Naam en geboortedatum
  • Naam van de apotheek
  • Naam van het medicijn, sterkte en het gebruik

Vandaag besteld voor 11.00 uur, volgende werkdag ophalen na 13.30 uur
U kunt de medicijnen, die u bij ons voor 11.00 uur aanvraagt, normaal gesproken een werkdag later na 13.30 uur ophalen bij uw apotheek. Om uw medicatie goed en verantwoord te kunnen leveren heeft onze praktijk en de apotheek deze tijd nodig.

Vraag uw herhaalmedicatie op tijd aan
14 dagen voordat uw medicijn op is kunt u bij ons een herhaling aanvragen.
Vergeet u vaak uw chronische medicatie op tijd te bestellen? De meeste apotheken bieden hierin ondersteuning. De apotheek regelt bij ons de herhaalrecepten en zorgt ervoor dat u op tijd een seintje krijgt om uw bestelling voor 3 maanden op te halen. Klik hier voor meer informatie over de herhaalservice van apotheek Ugchelen.